Gaat ook uw bedrijf in 2018 minimaal 20% tot 30% groei realiseren?

 In Management

De eerste maand vliegt alweer vlot voorbij en voordat u het doorheeft vervalt u in de dagelijkse routine. Goede voornemens en ambities zakken onbewust naar de achtergrond en worden verdreven door actuele problemen en vraagstukken. Zonde natuurlijk, want de ambitieuze plannen die u in gedachten had vormen nou juist de opstap naar gezonde vooruitgang en groei. Een mooie aangelegenheid dus om een moment te nemen en een blik te werpen op uw toekomstvisie voor het komende jaar.

Stilstand is achteruitgang

Het kan heel verleidelijk zijn om uw grootse plannen voor ontwikkeling en groei, even op de lange baan te schuiven. Er komen kwesties tussendoor die uw aandacht vereisen en die verkrijgen vaak de prioriteit. Het ene vraagstuk leidt tot het andere; voordat u het weet bent u weer enkele maanden verder, en vergaren de ontwikkelplannen stof op uw bureau. Erg jammer, want die groei is nou juist wat uw bedrijf de nodige boost kan geven. Net dát zetje om van 2018 echt een succesjaar te maken.

Veel ondernemers blijven hangen in hun huidige manier van bedrijvigheid. Door tijdsgebrek, of doordat zij niet beseffen dat groei en ontwikkeling enorme belangrijke factoren zijn in het ondernemingsklimaat. Vaak hoort men zeggen “Ik heb het al jaren zo gedaan, dus waarom zou ik dat nu ineens gaan veranderen?”. De bekende uitspraak “stilstand is achteruitgang” is hierbij relevanter dan ooit. Ongeacht de industrie waarin u werkzaam bent, ontwikkelt alles zich razendsnel. De aandacht van de consument is vluchtig, zeker in een maatschappij waarin alle innovaties direct gedeeld kunnen worden via social media. Niet mee willen of durven gaan met de markt-ontwikkelingen kan een enorme impact hebben op uw bedrijf. Maar ook op u als ondernemer!

Verder bouwen naar succes

Herkent u de eerdergenoemde situatieschetsen en uitspraken? Of bent u nog niet helemaal zeker van uw zaken met het oog op een substantiële groei en ontwikkeling in 2018? Dan is dit een mooi moment om tijd in uw agenda vrij te maken om hierover na te gaan denken. Neem eens de tijd om uw gedachten de vrije loop te geven, en denk na over de mogelijkheden om uw bedrijf verder te laten groeien in het komende jaar. Betrek hier ook zeker uw team bij.

Maar wat zou het u opleveren als u met een externe business specialist gaat sparren?  Met collega’s sparren is altijd goed en stimuleert creatieve ideeën en oplossingen, maar hoe gaat dit leiden tot een goed en veelbelovend resultaat? Sparren met een business specialist is resultaat gericht, doelbewust en leert u met “andere ogen naar uw bedrijf kijken”.  De winst die het sparren met een externe partij kan opleveren is veel groter dan u denkt.  Het is van vitaal belang om een open geest te houden wanneer u nadenkt over interessante innovaties en ontwikkelingen.

Ontwikkelen doe je samen

Het bedenken en bereiken van positieve voortang is altijd een groepsaangelegenheid. Samen maakt u het verschil. Door uw team erbij te betrekken creëert u cohesie en eenheid. En dat is juist weer zo belangrijk bij de ontwikkeling. Toch kan het lastig blijven om vanuit een interne blik grote veranderingen te bedenken en uit te voeren. Het inschakelen van een deskundige sparringspartner heeft hierbij al vele malen geleid tot uitstekende resultaten. De externe blik kan invalshoeken zien die u mogelijk heeft gemist, de blinde vlekken zichtbaar maken én creatieve nieuwe input op tafel leggen.

Ook uw bedrijf kan zomaar 20 tot 30% groei behalen! Zoekt u een partner om u in het groeiproces bij te staan, neem dan gerust vrijblijvend contact op met GLM Consultancy. Wij gaan graag samen met u aan de slag om de gewenste groei binnen uw bedrijf te realiseren!  Ook voor u kan 2018 een absoluut topjaar worden! Durft u het aan?

Gerrie Lemmers
GLM-Consulttancy heeft de missie 'om mensen (ondernemers) en ondernemingen duurzaam sterker te maken'. Op weg naar Groei!
Recente Blogs

Laat een reactie achter

Typ uw gewenste zoekwoord in en duw op Enter om te zoeken